Illustrationsförslag för Sölvesborgs nya stadsdel

För att få underlag till presentationer för kommun och allmänhet har Solixx upphandlat fyra volymstudier/illustrationsförslag. Uppdragen gick till arkitektfirmorna White Arkitekter AB från Malmö och Villa Arkitektur AB från Sölvesborg. Ett krav var att förslagen skulle vara oberoende av varandra och om möjligt utgå från olika synsätt.

Solixx fick fyra genomarbetade och relativt olika alternativ från de två inbjudna arkitektfirmorna. Den ursprungliga tanken var att välja ett av dem som underlag till det kommande planarbetet. Men alla förslagen innehöll intressanta delar och styrelsen har valt att beställa ett femte förslag som främst ska utgå från två av de första förslagen. Nu finns denna sammanvägning och den uppfyller styrelsens samlade krav.

En kombination av nytänkande, funktion och ekonomisk realism utgör den grund från vilken Solixx nu presenterar Sölvesborgs nya stadsdel. Där finns bostäder, kontor, hotell, marina, strandpromenad mm. Ett komplett koncept för upplevelser, arbete och boende.

Förslaget har presenterats för kommunen och den 31 januari 2013 visas förslaget offentligt som en förhandsvisning. Formellt samrådsförfarande kommer att hållas senare.