Till minne av Lars-Olof Strand

Lasse 1 (2)

Vår vän, kompanjon och styrelseledamot Lars-Olof ”Lasse” Strand har lämnat oss. Han efterlämnar ett stort tomrum hos oss och många andra men självklart främst hos sina närmaste – hustrun Astrid, barnen Johan, Anders och Tina med familjer.

Lars-Olof Strand kom till Sölvesborg på 1970-talet och gjorde genom åren sig känd som en driftig entreprenör och en affärsman ut i fingertopparna. Han var aldrig sen att dela med sig av goda råd till andra entreprenörer och såg det som självklart att vara med i utvecklingen av Sölvesborgs näringsliv. Detta gjorde han dels genom sitt engagemang i Föreningen Startveven, som har varit behjälpliga med uppstart av åtskilliga nya verksamheter i Sölvesborg, och där Lasse bland annat deltog ideellt med sin kunskap och som mentor till företagsetablerarna.

År 2008 var det just en grupp inom Startveven som kom på idén att starta Solixx Utvecklings AB för att utveckla Sölvesborgs Innerhamn till en ny havsnära stadsdel. Lasse har under alla de tio år som gått varit aktiv i styrelsen och var så intill någon vecka före sin bortgång.  Vi i styrelsen har arbetat nära Lasse under åren och lärt känna honom som en genuint omtänksam person och med en förmåga att skapa en trevlig stämning runt omkring sig.

Lasse, vi lovar att göra allt för att slutföra vårt gemensamma projekt i din anda, dvs med ett förtroendeingivande affärsmannaskap och ett glatt leende.

Tack för den tid vi fick möjligheten att arbeta tillsammans.

Styrelsen Solixx Utvecklings AB

Monika Andersson, Eskil Arnoldsson, Sivert Carlsson, Carina Centrén, Monica Folkesson, Helen Olofsson, Petri Virtanen

Publicerat 2018-07-16